Even stilstaan en terugblikken

Het is belangrijk om stil te staan en te kijken naar wat je allemaal al hebt bereikt en doorstaan. Ik merk dat er in deze tijd heel veel van ons als mens wordt gevraagd en daardoor kun je je overspoeld voelen door bijvoorbeeld dingen die je nog moet doen. Of misschien merk je wel aan jezelf dat je probeert om je to-do list af te werken maar het niet lijkt te lukken. Misschien loop je vast met bepaalde dingen en lukt het je niet om uit die negatieve cirkel te komen. Weet dan dat dit niet raar is.

Het is niet raar om vast te lopen, het is niet raar om moeite hebben met dingen die je eerst misschien makkelijk deed. Juist in deze tijd is het logisch dat bepaalde dingen meer moeite kosten dan normaal. Wanneer je het gevoel hebt dat je van alles moet en het niet meer kunt overzien, probeer dan even rust te nemen. Dit lijkt heel tegenstrijdig want het voelt misschien alsof je daar geen tijd voor hebt of misschien mag je van jezelf wel geen rust nemen. Maar juist op dit soort momenten is het zo belangrijk om voor zelfliefde te kiezen in plaats van om nog strenger voor jezelf te worden.

Dat is niet altijd even makkelijk, en als je hier mee struggelt, probeer jezelf dan het advies te geven wat je bijvoorbeeld aan een goede vriendin zou geven. Zou je een ander aanraden om maar door te blijven rennen, of zou je adviseren om rust te nemen?

Doe dit dan ook voor jezelf. Neem rust, kijk en voel goed waar je behoeftes liggen (ik weet dat dat niet altijd makkelijk is). En kijk vervolgens naar welke dingen je allemaal al hebt doorstaan en bereikt hebt. Dit hoeven niet allemaal grote dingen te zijn maar het kunnen ook kleinere dingen zijn: die zijn net zo waardevol. Wees niet te streng voor jezelf, maar wees juist liever voor jezelf. Iedereen kan wel wat extra liefde gebruiken in deze tijd, en jij verdient dat ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s