Wees lief voor jezelf

Ik had veel ideeën om over te schrijven, maar al die ideeën werden een beetje chaos in mijn hoofd. Ik wist niet waar ik mee wilde beginnen, dus ik had alle ideeën even losgelaten. Toen ik dat deed werd ik herinnert aan dit onderwerp. Dingen loslaten was in dit geval namelijk lief zijn voor mezelf, zodat ik ruimte kon creëren in mijn hoofd. Hierdoor ben ik er ook achter gekomen dat ik het vooral fijn vind om te schrijven vanuit mijn gevoel, op basis van de dingen die ik meemaak.

Lief zijn voor jezelf is iets wat je waarschijnlijk vaak hebt gehoord, maar het is niet altijd zo makkelijk als het lijkt. Ook is het niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend. Als je bijvoorbeeld gewend bent om streng voor jezelf te zijn, ben je in stressvolle situaties misschien wel nog strenger voor jezelf. Of als je gewend bent om jezelf weg te cijferen voor andere mensen, doe je dit misschien wel zonder dat je het echt door hebt. Het kan een copingmechanisme zijn die je door de jaren heen hebt ontwikkeld.

Als je jezelf hierin herkent, is het belangrijk om hier bewust mee bezig te zijn. Door te streng voor jezelf te zijn kan je je eigen groei tegenhouden en zit je jezelf misschien alleen maar in de weg. De tijden waarin we momenteel leven zijn al stressvol genoeg, waardoor ik geloof dat het nu extra belangrijk is om hier op te letten. Voor sommigen is dit vanzelfsprekend maar voor anderen is dit een uitdaging. Hoe dan ook: liever voor jezelf zijn kan alleen maar goede dingen opleveren.

Lief voor jezelf zijn kan op verschillende manieren. Doe bijvoorbeeld bewust dingen waar je blij van wordt en die jou energie geven. Besteed ook aandacht aan hoe het echt met je gaat: sta stil bij de emoties die je ervaart in plaats van deze weg te stoppen. Geef jezelf de ruimte en aandacht die je verdient.

Wees ook trots op jezelf, want je bent gekomen op het punt waar je nu bent. Elk stapje is er één, ook al voelt het nog zo klein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s