Concentratieproblemen

Heb jij moeite om je te focussen en ben je snel afgeleid? Dan heb je misschien last van concentratieproblemen. Dit kan heel vervelend zijn, vooral als je niet goed weet hoe je hiermee om kunt gaan. Het kan dat je hier altijd al last van hebt, maar het kan ook dat je sinds de coronacrisis een verminderde concentratie ervaart. Het is in ieder geval goed dat je hier bewust van bent, want dan kun je gaan kijken wat je er aan kunt doen.

Om te kunnen weten welke stappen jij kunt zetten om je concentratie te bevorderen, is het belangrijk om te kijken naar de aard van de concentratieproblemen. Hoe vaak heb je hier last van? Is dit af en toe zo als je bijvoorbeeld niet goed hebt geslapen of heb je hier dagelijks last van en belemmert het jouw functioneren?

Wanneer je dit voor jezelf duidelijk hebt, kun je verschillende dingen doen. Het ligt er aan waar je behoefte aan hebt. Heb je vooral behoefte om hier over te kunnen praten met anderen die hetzelfde ervaren? Of wil je echt praktische oefeningen uitproberen? Kies hieronder de optie die bij jou past.

(Momenteel is alleen verhalen van Hoop beschikbaar. De rest komt binnenkort online!)