Angstklachten

De coronacrisis kan veel impact hebben op de hoeveelheid stress- en angstklachten die jij ervaart. Als je merkt dat de angst- stressklachten zijn toegenomen, is het belangrijk om hier iets mee te doen. Goed dat je op zoek bent naar informatie hierover!

Voor het omgaan met angst en stress is het belangrijk om te kijken naar de aard van jouw klachten. Waren er voor de coronacrisis ook al onderliggende angsten aanwezig en ervaarde je al veel stress? Dan is het niet raar dat dit getriggerd is tijdens de coronacrisis. Het kan natuurlijk ook dat je pas sinds de coronacrisis last hebt van deze klachten. Hoe dan ook, je hoeft er niet alleen mee te blijven zitten. Er zijn verschillende dingen die jij kunt doen. Dit hangt af van waar jouw behoefte op dit moment ligt.

Als je behoefte hebt om je ervaringen te bespreken met anderen, kun je kijken bij Verhalen van Hoop of contact zoeken met anderen via lotgenotencontact. Maar misschien ga jij wel liever meteen praktisch aan de slag met jouw klachten, dan kun je het best kijken bij praktische oefeningen. Kom je er zelf niet meer uit en merk je dat je professionele hulp nodig hebt? Ga dan naar het overzicht van de hulpverlening om te zien welke stappen jij kunt ondernemen.

(Momenteel is alleen verhalen van Hoop nog beschikbaar. De rest komt binnenkort online!)