Structuur en overzicht

Moeite hebben met het aanbrengen van structuur en het creëren van overzicht is iets waar we allemaal wel eens mee te maken hebben. Maar misschien merk jij wel bij jezelf dat je hier echt moeite mee hebt of dat je gewoon niet weet hoe je dit moet aanpakken.

Het zou kunnen dat je hier sinds de coronacrisis extra moeite mee hebt, bijvoorbeeld doordat je meer vanuit huis werkt en hierdoor zelf meer structuur moet aanbrengen in plaats van dat deze structuur wordt aangereikt. Daarnaast kan het thuiswerken ervoor zorgen dat je verschillende dingen tegelijk gaat doen: de plek waar je normaal tot rust komt is nu opeens ook een werkplek. Of misschien ben je wel een student en is jouw studentenkamer nu ook opeens de plek waar jij lessen voor school volgt. Wat jouw situatie ook is: het is totaal niet raar als je sinds de coronacrisis moeite hebt met structuur en overzicht. Het kan natuurlijk ook dat je hier voor de coronacrisis al moeite mee had, dan is deze periode nog een extra uitdaging.

In ieder geval is het goed om hier mee aan de slag te gaan, want er zijn gelukkig genoeg dingen die jij kunt proberen op dit gebied. Bij praktische oefeningen worden verschillende oefeningen gegeven die je kunt toepassen. Merk je nou dat je alles al hebt geprobeerd en blijft structuur en overzicht iets waar je tegenaan loopt? Dan kun je altijd op zoek gaan naar hulp en ondersteuning op dit gebied. Kijk bij ‘Overzicht hulpverlening’ voor de stappen die jij dan kunt nemen.

(Momenteel is alleen verhalen van Hoop beschikbaar. De rest komt binnenkort online!)